Giuseppe ontdekte zijn passie voor het koken in zijn jonge jaren aan de zijde van zijn moeder. Door opgegroeid te zijn in een familie van beenhouwers en landbouwers in Sicilië, werd er steeds gewerkt met ingrediënten uit eigen tuin. De zuivere smaken van deze organische ingrediënten zijn tot op heden de leidraad van onze recepten.
De fundamentele principes van Giuseppe zijn culinaire filosofie zijn het gebruik van verse kwaliteitsvolle producten en de verwerking ervan volgens de diep genestelde Italiaanse tradities. Giuseppe hanteert in zijn gerechten volledige transparantie en kiest zo voor een eerlijke en smaakvolle authentieke keuken.
Toen Giuseppe in 1976 toekwam in België was er nog geen sprake van een carrière achter het fornuis. Hij ging aan de slag als beenhouwer, het beroep dat hij meekreeg van zijn vader. Met de tijd werkte hij zich op tot verantwoordelijke in de beenhouwerijen binnen de Groep Wauters. Het is pas later dat hij zich begaf in de restaurantwereld. Met zijn diepgaande ervaring en kennis als beenhouwer selecteert Giuseppe tot op heden vlees van de beste kwaliteit. Naast de Italiaanse klassiekers is Taormina dus ook gekend voor een uitstekende filet pur BBB of entrecôte.
Wij geloven in de vaste waarde van ambachtelijke producten en voorbereidingen. Onze chefs beginnen steeds vanuit de basisingrediënten en verwerken deze tot de uiteindelijke gerechten volgens de Italiaanse tradities. Zo maken we dagelijks zelf ons pizzadeeg in ons atelier en wordt onze ossobuco naar traditie in de oven gebakken. Op deze manier willen we u de authentieke Italiaanse smaken laten ontdekken die voortvloeien uit tientallen jaren vakmanschap, passie en liefde voor het vak en het land.