Restaurant Taormina

ons verhaal sinds 1993 in nossegem...

Italiaans restaurant in Zaventem sinds 1993.

In 1993 opende Taormina als één van de eerste restaurants en pizzeria’s in Zaventem zijn deuren. Het jonge koppel Giuseppe en Maria-Pia noemden de zaak naar de stad van hun huwelijksreis in Sicilië, hopend op evenveel succes in het werk als in de liefde. Samen staan ze achter het gezamenlijke doel om kwaliteitsvolle Italiaanse specialiteiten aan te bieden aan de lokale bevolking en bedrijven in Zaventem.

Met hetzelfde belang voor eerlijkheid, traditie en kwaliteit staan Giuseppe en Maria-Pia er 27 jaar later nog steeds: Giuseppe als chef-kok en Maria-Pia als gastvrouw in de zaal. Samen delen ze met hun personeelsleden dezelfde waarden en normen als toen om de klant met dezelfde energie en warmte doorheen de jaren te blijven ontvangen.

Echte ambacht, smaken en traditie uit Italië.

Giuseppe ontdekte zijn passie voor het koken in zijn jonge jaren aan de zijde van zijn moeder. Door opgegroeid te zijn in een familie van beenhouwers en landbouwers in Sicilië, werd er steeds gewerkt met ingrediënten uit eigen tuin. De zuivere smaken van deze organische ingrediënten zijn tot op heden de leidraad van onze recepten. 

De fundamentele principes van Giuseppe zijn culinaire filosofie zijn het gebruik van verse kwaliteitsvolle producten en de verwerking ervan volgens de diep genestelde Italiaanse tradities. Giuseppe hanteert in zijn gerechten volledige transparantie en kiest zo voor een eerlijke en smaakvolle authentieke keuken.

Toen Giuseppe in 1976 toekwam in België was er nog geen sprake van een carrière achter het fornuis. Hij ging aan de slag als beenhouwer, het beroep dat hij meekreeg van zijn vader. Met de tijd werkte hij zich op tot verantwoordelijke in de beenhouwerijen binnen de Groep Wauters. Het is pas later dat hij zich begaf in de restaurantwereld. Met zijn diepgaande ervaring en kennis als beenhouwer selecteert Giuseppe tot op heden vlees van de beste kwaliteit. Naast de Italiaanse klassiekers is Taormina dus ook gekend voor een uitstekende filet pur BBB of entrecôte. 

Wij geloven in de vaste waarde van ambachtelijke producten en voorbereidingen. Onze chefs beginnen steeds vanuit de basisingrediënten en verwerken deze tot de uiteindelijke gerechten volgens de Italiaanse tradities. Zo maken we dagelijks zelf ons pizzadeeg in ons atelier en wordt onze ossobuco naar traditie in de oven gebakken. Op deze manier willen we u de authentieke Italiaanse smaken laten ontdekken die voortvloeien uit tientallen jaren vakmanschap, passie en liefde voor het vak en het land.

Kwaliteit boven alles.

De Italiaanse gastronomie staat bekend als een gevarieerde en smaakvolle keuken. De vele rijke smaken zijn mede te danken aan de talloze ingrediënten die er op het schiereiland te vinden zijn.

De kwaliteit van deze producten wordt gekoesterd door de vele familiebedrijven die generatie op generatie hun activiteiten doorgeven aan hun kinderen en kleinkinderen. Giuseppe en Maria-Pia bezoeken regelmatig hun leveranciers in Italië om te verzekeren dat deze Italiaanse parels steeds hun weg vinden naar uw bord in Zaventem.

nl_NLNL