Ons verhaal|Taormina
NL FR EN

ONS VERHAAL SINDS 1993 IN ZAVENTEM

In 1993 opende Taormina als één van de eerste restaurants en pizzeria's in Zaventem zijn deuren. Het jonge koppel Giuseppe en Maria-Pia noemden de zaak naar de stad van hun huwelijksreis in Sicilië, hopend op evenveel succes in het werk als in de liefde. Samen staan ze achter het gezamenlijke doel om kwaliteitsvolle Italiaanse specialiteiten aan te bieden aan de lokale bevolking en bedrijven in Zaventem.

Met hetzelfde belang voor eerlijkheid, traditie en kwaliteit staan Giuseppe en Maria-Pia er 25 jaar later nog steeds: Giuseppe als chef-kok en Maria-Pia als gastvrouw in de zaal. Samen delen ze met hun personeelsleden dezelfde waarden en normen als toen om de klant met dezelfde energie en warmte doorheen de jaren te blijven ontvangen.

AMBACHT EN VAKMANSCHAP

Giuseppe ontdekte zijn passie voor het koken in zijn jonge jaren aan de zijde van zijn moeder. Door opgegroeid te zijn in een familie van beenhouwers en landbouwers in Sicilië, werd er steeds gewerkt met ingrediënten uit eigen tuin.

Het is op dit fundamenteel principe dat Giuseppe zijn culinaire filosofie ontwikkeld heeft: het gebruiken van échte ingrediënten die binnenshuis worden verwerkt tot wat er uiteindelijk op het bord geserveerd wordt. Giuseppe hanteert in zijn gerechten volledige transparantie en kiest zo voor een eerlijke en smaakvolle authentieke keuken.

Foto:Giuseppe en Maria-Pia in 1996

KWALITEIT BOVEN ALLES

De Italiaanse keuken staat bekend als een eenvoudige maar smaakvolle keuken. De vele rijke smaken zijn mede te danken aan de talloze ingrediënten die er op het schiereiland te vinden zijn.

De kwaliteit van deze producten wordt gekoesterd door de vele familiebedrijven die generatie op generatie hun activiteiten doorgeven aan hun kinderen en kleinkinderen. Giuseppe en Maria-Pia bezoeken regelmatig hun leveranciers in Italië om te verzekeren dat deze Italiaanse parels steeds hun weg vinden naar uw bord in Zaventem.